Belediyemzin ev sahipliğiyle Eynal Kaplıcalarında Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Anadolu İmam Hatip Liseleri (AİHL) ve İmam Hatip Ortaokulları (İHO) Müdürleri Çalıştayı sona erdi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ŞiRİKÇİ, Belediye Başkanımız Süleyman ÖZKAN’a ,Okul ve Milli Eğitime bağlı kurumlara yapmış olduğu ve Dİn Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün İlçemizde düzenlemiş olduğu İmam Hatip Okulları Çalıştayına katkılardan dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Belediye Başkanımız Süleyman Özkan, “Tarihe not düşen imam hatip okullarında vermiş olduğunuz eğitimlerle Peygamber Efendimizin öğrencilerinin mirasını ve misyonu yüklendiğinizi kutlu ve asil bir yolda yürüdüğünüzü biliyoruz. Bugün İmam Hatip gerçeği sadece ülkemizin değil Dünyanın bir gerçeğidir. Çünkü İmam Hatipleri sadece ülkemiz yönetiminde değil dünya yönetiminde söz sahibidir. Bu yüzden İmam Hatipler necip milletimizin bağrından çıkmış müstesna bir ruha sahiptirler. Gönül diyarından gönüller fethine çıkan, tuzaklara aldırış etmeden aşk ve şevkle zorluklara karşı sebatla göğsünü geren Necip Fazıl’ın deyimiyle de “Kim var?” denildiğinde tereddüt göstermeden imandan aldığı sabır, güç ve gözlerindeki coşku ve davranışlarındaki ahlaki ve faziletli duruşu ile “Ben varım” diyebilen, karanlığı aydınlatacak, cehalete dur diyecek, insanlığa şifa verecek ruh ancak imam hatip ruhundadır. Türkiye’deki ‘İslami dini eğitim’ dünyanın birçok yerinde inceleniyor ve örnek alınıyorsa, dünyanın farklı ülkelerinden insanlar Türkiye’den din eğitimcisi talep ediyorsa bu Türkiye’deki İmam Hatip Okullarının da başarısının göstergesidir” diye konuştu.

Ayrıca Belediye Başkanımız Süleyman ÖZKAN, “Tarafıma teşekkür için telefon ile ulaşan Milli Eğitim camiasının çok değerli yöneticilerine başarı dileklerimi bildirir saygılarımı sunarım” dedi.

09 Şubat 2017 2. Birleşim

SİMAV BELEDİYE MECLİSİNİN 2017 ŞUBAT AYI 2.BİRLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ              Simav Belediye Meclisi Meclis Başkanı, Belediye Başkanı Süleyman ÖZKAN’...