2023 Yılı 1. Olağanüstü Meclis Karar Özeti

Karar Tarihi: 21 Mart 2023 15:00
1-olaganustu-mko.docx İNDİR

SİMAV BELEDİYE MECLİSİNİN 2023 1. OLAĞANÜSTÜ

Simav Belediye Meclisi Meclis 1. Başkan Vekili Fatih KALAY, Meclis Üyeleri Orhan AKBOĞA, Şener KAZCIOĞLU, Ahmet YAMAN, Hicret KARAMAN KAYMAK,Recep GÜLEÇ,Abbas BİROĞUL, Yüksel MAZILI, Ali BAL, H.İbrahim KAZCIOĞLU, Şaban ÖRS, İsmail BOZYİĞİT, Barış ÖZYURT ve Erdoğan KILIÇ’ ın iştiraki ile 21.03.2023 Salı günü saat: 15.00’ de toplandı.

Gündem Maddesinin müzakerelerine geçildi.

Gündem Maddesinde yazılı olan Mevcut Belediye Başkanı Av.Adil BİÇER’ in Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili seçiminde Ak Parti Kütahya Milletvekili aday adaylığı için istifa ettiğinden,

Simav Kaymakamlığının 17.03.2023 tarih ve 8119 sayılı yazısında; Kütahya Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğünün 17.03.2023 tarih ve 29678 sayılı yazısı ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 45.ve ilgili maddelerince Belediye Meclis Üyeleri arasından gizli oy ile 21 Mart 2023 Salı günü saat: 15:00 de Başkanlık Seçimi yapılması uygun görülmüştür.

21 Mart 2023 Salı günü yapılan Başkanlık Seçiminde Ak Parti Grubunun Fatih KALAY’ ı, İyi Parti Grubunun İsmail BOZYİĞİT’ i aday olarak göstermesinden sonra yapılan gizli oy, açık tasnif sonucuna göre;

Fatih KALAY: 10 oy,

İsmail BOZYİĞİT: 4 oy, aldıkları görülmüştür.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 45.maddesinde “Belediye Başkanı veya başkan vekili belediye meclis üyeleri arasından ve gizli oyla seçilir. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır.” Hükmü gereğince,

İlk oylamada 3/2 lik çoğunluğu sağlayan Fatih KALAY’ ın Belediye Başkanı seçilmesine karar verilmiştir.

Gündemde görüşülecek başka bir konu ya da gündem maddesi bulunmadığından, oturum kapandı. 21.03.2023

Meclis 1. Başkan V.

Belediye Başkan V.