2024 Yılı Ocak Ayı Meclis Karar Özeti

Karar Tarihi: 04 Ocak 2024 17:00
Dosya Adı İşlem
2024-ocak-mko.docx İNDİR

SİMAV BELEDİYE MECLİSİNİN 2024 OCAK AYI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

 

Simav Belediye Meclisi Meclis Başkanı Belediye Başkanı Fatih KALAY, Meclis Üyeleri Orhan AKBOĞA,Ahmet YAMAN, Hicret KARAMAN KAYMAK,Recep GÜLEÇ,Yüksel MAZILI, Ali BAL,Ahmet Utku YILDIZ, H.İbrahim KAZCIOĞLU, Şaban ÖRS, İsmail BOZYİĞİT ve Erdoğan KILIÇ’ ın iştiraki ile 04.01.2024 Perşembe günü saat: 15.00’ de toplandı.

 

Gündem Maddelerinin müzakerelerine geçildi.

  1. Gündemin 1. maddesinde yazılı olan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. maddesince Denetim Komisyonu üyelikleri için yapılan gizli oylama açık tasnif sonucuna göre; Ahmet YAMAN, Hicret KARAMAN KAYMAK, Şener KAZCIOĞLU, Erdoğan KILIÇ, İsmail BOZYİĞİT’ in seçilmelerine karar verildi.
  2. Gündemin 2.maddesinde yazılı olan 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesince Belediye Meclisinin aylık toplantı günleri ile izin yapacağı ayın tespiti konusunun yapılan müzakeresinde; Belediye Meclisinin her ayın ilk Pazartesi günü toplanmasına ve Temmuz ayında tatil yapmasına oybirliği ile karar verildi.
  3. Gündemin 3. Maddesinde yazılı olan Meclis Üyelerine verilecek huzur hakkı tespitinin yapılan müzakeresinde; Belediye Başkanı aylık brüt ödeneğinin 1 güne tekabül eden kısmının 1/3’ü oranında belirlenmesine oybirliği ile karar verildi.
  4. Gündemin 4. Maddesinde yazılı olan  Belediye ve bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 24/1 maddesi gereğince Belediyemizde muhtelif işlerde ihtiyaca göre en fazla geçici 26 işçi çalıştırılmasına oybirliği ile karar verildi.
  5. Gündemin 5. Maddesinde yazılı olan Belediyemiz Zabıta   Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğünde görev yapmakta olan memurların aylık maktu fazla mesai ücretlerinin 1.426,00-TL/Ay olarak belirlenmesine, 01.01.2024 tarihinden itibaren ödenmesine, oybirliği ile karar verildi.
  6. Gündemin 6. Maddesinde yazılı olan İlçemiz Muradınlar Mahallesinde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan 1076 ada 154 parsel numaralı taşınmazın imar durumunda Park Alanı olarak ayrılan alanın İbadethane olarak revize edilmesi ve yeni Park Alanı için Maliye Hazinesine ait 1076 ada 212 parsel numaralı taşınmazın park alanı olarak plan değişikliği yapılması konusunun İmar Komisyonuna havale edilerek saat: 15:30’ da yapılacak 2. Oturumda tekrar görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.

 

 

İmar Komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi için Simav Belediye Meclisi Meclis Başkanı Belediye Fatih KALAY, Meclis Üyeleri Orhan AKBOĞA,Ahmet YAMAN, Hicret KARAMAN KAYMAK,Recep GÜLEÇ,Yüksel MAZILI, Ali BAL,Ahmet Utku YILDIZ, H.İbrahim KAZCIOĞLU, Şaban ÖRS, İsmail BOZYİĞİT ve Erdoğan KILIÇ’ ın iştiraki ile 04.01.2024 Perşembe günü saat: 15.30’ da toplandı.

 

Gündem Maddesinin müzakeresine geçildi.

 

  İmar Komisyonuna havale edilen İlçemiz Muradınlar Mahallesinde bulunan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan 1076 ada 154 parsel numaralı taşınmazın imar durumunda Park Alanı olarak ayrılan alanın İbadethane olarak revize edilmesi ve yeni Park Alanı için Maliye Hazinesine ait 1076 ada 212 parsel numaralı taşınmazın park alanı olarak plan değişikliği yapılması ile ilgili İmar Komisyonu raporu doğrultusunda ; mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 1076 ada 154 parsel nolu taşınmaz Park Alanından İbadethane ve Park Alanı olarak, Muradınlar Mahallesi 1076 ada 212 parsel nolu taşınmazın azalan park alanına karşılık olacak şekilde Park Alanı olarak Şehir Plancısı tarafından hazırlanan plan değişikliği tasarılarının onaylanmasına, oybirliği ile karar verildi.

 

 

Gündemde görüşülecek başka bir konu ya da gündem maddesi bulunmadığından, oturum kapandı. 04.01.2024

 

                                                                                   Fatih KALAY

                                                                                Belediye Başkanı

 

Belediye Yazılımı: Simav Belediyesi © Tüm Hakları Saklıdır.