2024 Yılı Şubat Ayı Meclis Karar Özeti

Karar Tarihi: 05 Şubat 2024 17:00
Dosya Adı İşlem
2024-subat-mko.docx İNDİR

SİMAV BELEDİYE MECLİSİNİN 2024 ŞUBAT AYI

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

 

Simav Belediye Meclisi Meclis Başkanı Belediye Başkanı Fatih KALAY, Meclis Üyeleri Orhan AKBOĞA, Şener KAZCIOĞLU, Ahmet YAMAN, Hicret KARAMAN KAYMAK, Recep GÜLEÇ, Abbas BİROĞUL, Yüksel MAZILI, Ali BAL, İsmail BOZYİĞİT, Barış ÖZYURT ve Erdoğan KILIÇ’ ın iştiraki ile 05.02.2024 Pazartesi günü saat: 17.00’ de toplandı.

 

Gündem Maddelerinin müzakerelerine geçildi.

  1. Gündemin 1. Maddesinde yazılı olan Simav Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığının ticari taksi taksimetre ücretlerinin yeniden değerlendirilmesi ilgili yapılan müzakerede,

Ticari Taksi Taksimetre Ücretleri; (KDV Dahil)

        *Taksimetre açılış ücreti..............................................40,00-TL,

        *Taksimetre km ücreti................................................30,00-TL,

        *Birim mesafe ücreti(100 m)........................................3,00-TL,

         *Birim saati ücreti.....................................................100,00-TL

         *Birim Zaman 1 dk.....................................................1,66-TL

        *Kısa mesafe(0-3 km)............................................... 100,00-TL,

olarak belirlenmesine,  oybirliği ile karar verildi.

2) Gündemin 2. Maddesinde yazılı olan İlçemiz sınırlarını kapsayan mücavir alan sınırlarının koordinat sisteminde onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.

3)  Gündemin 3. Maddesinde yazılı olan Mülkiyeti Ruşen YILDIRIM, Nurcan ÖNAL, Hakan YILDIRIM, Vicdan IŞILDAR, Ülker YILDIRIM, Hayriye Handan KÖSE’ nin İlçemiz Yeni Mahalle 784 ada 1 parselde E:1,20 , Hmax:24,50 yapılaşma koşullu, 5 ve 10 metre bahçe mesafeli Gelişme Konut Alanından, Ayrık Nizam 2 Kat , TAKS: 0,40 KAKS:1,00 yapılaşma koşullu ve 5 metre bahçe mesafeli gelişme konut alanına imar planı değişikliği yapılması isteklerinin İmar Komisyonuna havale edilerek saat: 17:30’ da yapılacak 2. Oturumda tekrar görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.

4)  Gündemin 4. Maddesinde yazılı olan Belediyemize ait üzerinde Hıdırilyas Camisi bulunan Hisarardı Mahallesi 235 ada 83 parsel nolu taşınmazın 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75.maddesinin (d) bendi gereğince 25 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsisine, Kamu İdarelerine ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkındaki Yönetmelik hükümlerine göre Fen İşleri Müdürlüğünce İlçe Müftülüğü ile Belediyemiz arasında protokol hazırlanmasına oybirliği ile karar verildi.

 

İmar Komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi için Simav Belediye Meclisi Meclis Başkanı Belediye Başkanı Fatih KALAY, Meclis Üyeleri Orhan AKBOĞA, Şener KAZCIOĞLU, Ahmet YAMAN, Hicret KARAMAN KAYMAK, Recep GÜLEÇ, Abbas BİROĞUL, Yüksel MAZILI, Ali BAL, İsmail BOZYİĞİT, Barış ÖZYURT ve Erdoğan KILIÇ’ ın iştiraki ile 05.02.2024 Pazartesi günü saat: 17.30’ da toplandı.

 

Gündem Maddesinin müzakeresine geçildi.

 

  İmar Komisyonuna havale edilen Mülkiyeti Ruşen YILDIRIM, Nurcan ÖNAL,Hakan YILDIRIM,Vicdan IŞILDAR, Ülker YILDIRIM,Hayriye Handan KÖSE’ nin İlçemiz Yeni Mahalle 784 ada 1 parselde E:1,20 , Hmax:24,50 yapılaşma koşullu, 5 ve 10 metre bahçe mesafeli Gelişme Konut Alanından, Ayrık Nizam 2 Kat , TAKS: 0,40 KAKS:1,00 yapılaşma koşullu ve 5 metre bahçe mesafeli gelişme konut alanına imar planı değişikliği yapılması ile ilgili İmar Komisyonu raporu doğrultusunda ; Şehir Plancısı tarafından hazırlanan plan değişikliği tasarılarının onaylanmasına, oybirliği ile karar verildi.

 

 

Gündemde görüşülecek başka bir konu ya da gündem maddesi bulunmadığından, oturum kapandı. 05.02.2024

 

                                                                                   Fatih KALAY

                                                                                Belediye Başkanı

 

 

Belediye Yazılımı: Simav Belediyesi © Tüm Hakları Saklıdır.