2023 Yılı Ağustos Ayı 1. Birleşim Meclis Karar Özeti

Karar Tarihi: 07 Ağustos 2023 18:00
Dosya Adı İşlem
agustos-ayi-1-birlesim-mko2.docx İNDİR

SİMAV BELEDİYE MECLİSİNİN 2023 AĞUSTOS AYI 1. BİRLEŞİM

MECLİS KARAR ÖZETLERİ

 

Simav Belediye Meclisi Meclis Başkanı, Belediye Başkanı Fatih KALAY, Meclis Üyeleri Orhan AKBOĞA, Ahmet YAMAN, Hicret KARAMAN KAYMAK, Recep GÜLEÇ,Abbas BİROĞUL, Yüksel MAZILI, Ali BAL, Ahmet Utku YILDIZ, H.İbrahim KAZCIOĞLU, Şaban ÖRS, İsmail BOZYİĞİT’ in iştiraki ile 07.08.2023 Pazartesi günü saat: 17.30’ da toplandı.

 

Gündem Maddelerinin müzakerelerine geçildi.

  1. Gündemin 1. Maddesinde yazılı olan Van' ın Gürpınar ilçesinde göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Şehit Çevik Kuvvet Polis Uğur SARIKAYA' nın isminin, İlçemiz 101 Evler Mahallesi Harmanyolu Caddesi 697 ada 1 nolu parsele bitişik parka verilmesine oybirliği ile karar verildi.
  2. Gündemin 2.maddesinde yazılı olan 101 Evler Mahallesi Selçuk Şekerci Caddesine bakan Şehit Öğretmen Mehmet FİDAN ile Muhacir Abdullah Caddesi arasında kalan parka Şehit Öğretmenler Parkı isminin verilmesine oybirliği ile karar verildi.
  3.  Gündemin 3.maddesinde yazılı olan  Fatih Mahallesi 939 ada 7 parsel nolu park alanına Hamza DAĞ Millet Bahçesi isminin verilmesine, H.İbrahim KAZCIOĞLU, Şaban ÖRS ve İsmail BOZYİĞİT' in ret oyları ile oyçokluğuyla karar verildi.
  4.  Gündemin 4.maddesinde yazılı olan 2023 Mali Yılı Bütçesine 1 nolu ek bütçenin tanzim, tetkik ve kabulü konusunun Plan-Bütçe Komisyonuna havale edilerek 2. Birleşimde tekrar görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.
  5.  Gündemin 5.maddesinde yazılı olan  2023 Mali Yılı Gelir Tarifesinin güncellenmesi ve bazı gelir kalemlerinin eklenmesi ile ücretlerinin belirlenmesi konusunun  2. Birleşimde tekrar görüşülmesine, oybirliği ile karar verildi.

6) Gündemin 6.maddesinde yazılı olan Su İşleri Müdürlüğünün kullanılması öngörülmeyen 2023 Mali yılı ödenek tertiplerinden İşletme Müdürlüğüne ödenek aktarılmasına, oybirliği ile karar verildi.

7)  Gündemin 7.maddesinde yazılı olan Kütahya İli Simav İlçesi Dörteylül, Yeşilova, ve Hüsüm Mahalleleri sınırlarında yer alan 23 adet 278.714 m2. yüzölçümlü taşınmazın 226.414 m2 lik kısmına "Termal Turizm amaçlı İlave İmar Planı” yapılabilmesi için 5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Planı 13/d maddesi gereğince Kamu Yararı Kararı alınmasına oybirliği ile karar verildi.

 

 

Gündemde görüşülecek başka bir konu yada gündem maddesi bulunmadığından, 2. birleşimin 10.08.2023 tarihinde saat 17:00’de yapılmasına karar verilerek oturum kapandı.

                                                                            Fatih KALAY

                                                                                                                               Belediye Başkanı

Belediye Yazılımı: Simav Belediyesi © Tüm Hakları Saklıdır.