2023 Yılı Kasım Ayı Meclis Karar Özeti

Karar Tarihi: 06 Kasım 2023 17:30
2023-kasim-mko.docx İNDİR

SİMAV BELEDİYE MECLİSİNİN 2023 KASIM AYI

Simav Belediye Meclisi Meclis Başkanı Belediye Başkanı  Fatih KALAY, Meclis Üyeleri Orhan AKBOĞA, Şener KAZCIOĞLU, Ahmet YAMAN,Hicret KARAMAN KAYMAK, Recep GÜLEÇ,Yüksel MAZILI,Ali BAL, Ahmet Utku YILDIZ,H.İbrahim KAZCIOĞLU, Şaban ÖRS ve İsmail BOZYİĞİT’ in iştiraki ile 06.11.2023 Pazartesi günü saat: 17.00’de toplandı.

Gündeme 1 ilave teklif bulunduğundan Başkanlıkça okunarak;

1. İşletme Müdürlüğünün Devlet Malzeme Ofisine tedarikçi olabilmesi için Ticaret Odasına kayıt işlemi ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edilmesi işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun gündeme dahil edilmesine oybirliği ile karar verildi.

1. Gündemin 1. maddesinde yazılı olan Belediyemiz 2024 Mali Yılı ve izleyen iki yılın Gelir-Gider Bütçesinin görüşülerek karara bağlanması konusunun Plan Bütçe Komisyonuna havale edilerek 2. oturumda tekrar görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.
  2. Gündemin 2. maddesinde yazılı olan 2024 Mali Yılı Gelir Tarifesinin görüşülerek karara bağlanması ile ilgili yapılan müzakerede; Başkanlık Makamınca, 2023 Mali Gelir Tarifesinin aynı rakamlarıyla(Devletin belirlediği,sadece tahakkuk ve tahsilatını yaptığımız mutat vergi kalemleri hariç) zam yapılmadan 2024 Mali Yılında da uygulanması teklifinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.

*Abbas BİROĞUL,Erdoğan KILIÇ toplantıya iştirak etti.

1. Gündemin 3. maddesinde yazılı olan Büyük Birlik Partisi Simav İlçe Başkanlığı ve Alperen Ocakları Simav İlçe Başkanlığının dilekçeleri ile ; Muhsin YAZICIOĞLU' nun isminin uygun bir cadde, sokak vb. bir alana verilmesi talebinin yapılan müzakeresinde; İlçemiz Yeni Mahalle 97 ada 1 parselde yeni yapılmakta olan parka Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Parkı isminin verilmesine oybirliği ile karar verildi.
  2. Gündemin 4. maddesinde yazılı olan Belediyemiz bünyesinde bulunan faydalı ömrünü doldurmuş olan çalışır durumdaki 1985 model 43 EK 863 plakalı Leyland Marka Kamyon(Damperli), 1985 model 43 KH 944 plakalı Leyland Marka Kamyon(Açık Kasa),1988 model 43 KT 268 plakalı Land Rover Arazi Taşıtı, 2017 model 43 EU 333 plakalı Volkswagen Passat Otomobil,1999 model Hidromek Marka 100 S Kanal Kazıcı ve Yükleyici Kepçe,2000 model Hidromek Marka 101 S Kanal Kazıcı ve Yükleyici Kepçenin satılması ile ilgili yapılan müzakerede; araçların hizmet dışı bırakılarak 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre satılmasına, bedel takdiri ve satış işlemleri için Belediye Encümenine yetki verilmesine, oybirliği ile karar verildi.

1. Gündemin 5. Maddesinde yazılı olan Belediye Meclisinin17.11.2022 tarih 53 nolu kararı ile uygun görülen Dört Eylül Mahallesi Leylekkürü Mevki 348 ada 26-28 ve 29 nolu parsellerin Belediye Hizmet Alanından Konut Alanına, 348 ada 9 nolu parselin Kuzeyinde planlı Hayvan Pazarı Alanının bir kısmının Belediye Hizmet Alanına olarak Şehir Plancısı tarafından hazırlanan imar planı değişikliği tasarılarının  onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
  2. Gündemin 6. Maddesinde yazılı olan Belediye Meclisinin 03.04.2023 tarih ve 31 sayılı kararı ile uygun görülen Dumlupınar Üniversitesine ait Muradınlar Mahallesi 1076 ada 61-86-87-88-89 ve 90 nolu parsellerin bulunduğu alana GES Santrali kurulması ile ilgili Şehir Plancısı tarafından hazırlanan ilave imar planı tasarısının onaylanmasına oybirliği ile karar verildi.
  3. Gündeme 1 nolu ilave gündem maddesi olarak dahil edilen İşletme Müdürlüğünün Devlet Malzeme Ofisine tedarikçi olabilmesi için Ticaret Odasına kayıt işlemi ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde ilan edilmesi işlemleri için Belediye Başkanına yetki verilmesine oybirliği ile karar verildi.

Plan-Bütçe Komisyonunca hazırlanan raporun görüşülmesi için Simav Belediye Meclisi Meclis Başkanı Belediye Başkanı Fatih KALAY, Meclis Üyeleri Orhan AKBOĞA,Şener KAZCIOĞLU,Ahmet YAMAN,Hicret KARAMAN KAYMAK,Recep GÜLEÇ, Abbas BİROĞUL, Yüksel MAZILI, Ali BAL,Ahmet Utku YILDIZ,H.İbrahim KAZCIOĞLU,Şaban ÖRS,İsmail BOZYİĞİT ve Erdoğan KILIÇ’ ın iştiraki ile 06.11.2023 Pazartesi günü saat: 17.30’da toplandı.

Gündem Maddesinin müzakeresine geçildi

1.  Plan-Bütçe Komisyonuna havale edilen Belediyemiz 2024 Mali Yılı ve izleyen iki yılın Gelir-Gider Bütçesinin Plan-Bütçe Komisyonu raporunun Meclisimizce yapılan müzakeresi sonucunda; 2024 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi madde madde okunarak, arı ayrı oylandıktan sonra 2024 Mali Yılı Bütçesinin gider kısmının 433.500.000,00-TL gelir kısmının da 433.500.000,00-TL olarak kabul ve onayına oybirliği ile karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka bir konu ya da gündem maddesi bulunmadığından, oturum kapandı. 06.11.2023

Fatih KALAY